Specialisté na venkovní sprchy
Doprava zdarma
Garance nejlepší ceny
Zákaznický servis 775 010 189

Montáž zahradních sprch: technika montáže a tipy

Montáž zahradních sprch: technika montáže a tipyUmístění zahradní sprchy závisí na místních podmínkách. Někteří zákazníci dávají přednost instalaci u bazénu nebo na zahradě, jiní dávají přednost poněkud diskrétnějšímu umístění, často se zástěnou pro větší ochranu soukromí. Pro stabilní montáž venkovní sprchy je třeba vzít v úvahu následující:

1. Podklad musí být odolný a pevný, aby bylo možno dobře upevnit šrouby a sprcha byla stabilní. Ideální je betonový základ nebo dostatečně silná a napevno umístěná kamenná deska. Tato deska musí pevně držet upevňovací šrouby nebo hmoždinky, jinak se bude sprcha při používání kývat. Pokud instalujete sprchu na dřevěnou terasu, můžete sprchu upevnit pod terasu a palubky okolí ní vyříznout. Případně lze palubky v místě instalace zajistit stabilní podkladovou konstrukcí. V případě potřeby bude také potřeba vyměnit upevňovací šrouby (šrouby dodané se sprchou jsou určeny pro instalaci do betonu nebo kamene). 

2. Podlaha musí být 100% rovná. I malý sklon podkladu způsobí velký náklon sprchy. Malé nerovnosti lze vyrovnat podložkami. 

3. Před instalací vodovodního potrubí či elektrického kabelu proti zamrznutí zahradní sprchy si přečtěte příslušný montážní návod.

Podlahové montážní systémy pro venkovní sprchy

Typ montáže závisí na příslušném modelu sprchy a výrobci. Vždy si nejdříve stáhněte příslušný návod k obsluze.Venkovní sprchy Soho od JEE-O na betonové desce

1. Klasická přírubová montáž.

Přírubová montáž s montážní krabicíKdy se sprcha dodává s podlahovou přírubou. Příruba je přišroubována do podlahy a obvykle zakryta deskou. Před instalací se zespodu ke sprše připojí vodovodní potrubí a poté se sprcha upevní.
Jedná se o převažující typ instalace pro sprchy značek JEE-O, AMA Luxury Shower, Ideal Eichenwald a Fontealta. Tato instalace vyžaduje delší čas, protože je třeba položit přívody teplé a studené vody a v některých případech i kabel pro nezámrzný systém.
Výrobce AMA nabízí montážní pomůcku, která se usazuje do betonu  v podlaze a výrazně zjednodušuje upevnění sprchy.Značka Bossini nenabízí krycí desku, ale součástí sprchy jsou zapuštěné integrované šrouby. K venkovní sprše je dodávána montážní pomůcka pro zapuštění do podlahy.Výrobce Fontealta nabízí šroubové kotvení s injekčním lepidlem. Tato technika upevnění je poněkud složitější na instalaci, ale zato poskytuje dlouhodobě nejvyšší stabilitu, zejména při opakované montáži a demontáži.šroubové kotvení s injekčním lepidlem

2.  Instalace pomocí montážní krabice zapuštěné do podlahy.

Přípojky vody jsou upevněny v podlaze a jsou napojeny na krabici v podlaze. Sprcha se pak jednoduše nasadí. S montážním boxem jsou dodávány tyto zahradní sprchy: Resort Armando Vicario, modely Juist, Nordereney, Sylt, Lago di Garda, Como od Ideal Eichenwald, volitelně (za příplatek) všechny modely Fontealta a JEE-O Flow. Výhodou tohoto typu instalace je rychlá demontáž pro zimní období a snadná montáž v létě bez šroubování přípojek vody.Montážní box pro venkovní sprchy

Schematický popis instalace venkovní sprchy

3. Instalace pro zvláštní podmínky.

Například Fontealta nabízí dlouhou zemní kotvu pro upevnění sprchy v písku. Poznámka: venkovní sprchy jsou často určeny k instalaci na podlahu/terasu vyrobenou ze dřeva, WPC a jiných materiálů.
Dřeva odolná vůči povětrnostním vlivům, jako je teak, bangkirai, ipe, jsou tvrdá a odolná vůči povětrnostním vlivům. Dobře se hodí i moderní materiály jako WPC (Wood Plast Composite), ze kterého voda dobře stéká a slunce ani povětrnostní vlivy materiál dlouhodobě nepoškodí.

Pro dostatečnou stabilitu sprchy, musí být místo montáže velmi pevně podloženo (např. betonovým základem, který vyčnívá z podkladu až k prknům). Případně můžete sprchu instalovat na podklad a kolem sprchového sloupu vyříznout kruhový otvor.

Zugehörige Produkte

Nejprodávanější
Nejprodávanější
Nejprodávanější
Nejprodávanější
Nejprodávanější
- 2 932 Kč
Zahradní­ sprcha Incendio

25 118 Kč 28 050 Kč* (Ušetřeno 10.45 %)