Specialisté na venkovní sprchy
Doprava zdarma
Garance nejlepší ceny
Zákaznický servis 775 010 189

Jak správně zazimovat solární sprchu?

Solární sprcha je v létě bezpochyby skvělým pomocníkem pro osvěžení v horkých dnech. S přícházejícím podzimem, kdy se dny zkracují a teplota snižuje, pomalu ale nastal čas, kdy je třeba myslet na to, jak sprchu připravit na zimu. Nenechte se ukolébat tím, že ještě před týdnem bylo teplo, noční mrazy přicházejí mnohdy velmi nečekaně a již se tak mnohým zákazníkům stalo, že došlo k poškození kartuše, případně jiné části sprchy.

Na následujícím postupu si předvedeme zazimování sprchy Kuba Solar od Ideal Eichenwald. Nicméně všechny solární sprchy fungují na stejném principu a tak návod bude užitečný i těm, kteří jsou majiteli jiné solární sprchy.

Kuba Solar

Postup zazimování

1. Odpojte sprchu od přívodu vody a nechte přebytečnou vodu odtéct.

Odpojení od přívodní hadice

2. Pomocí klíče odmontujte matici výpustního ventilu. Tímto krokem dostanete z těla sprchy veškerou vodu. Aby se nepoškodilo tělo sprchy, je tento krok velmi důležitý. Ventil očistěte a po odtečení veškeré vody zpětný ventil opět maticí zakryjte.

Výpustní ventil    Odmontování matice

Pouring water    Matice ventilu

 

3. Dalším podstatným krokem je uvedení pákové baterie do polohy - otevřeno. Zajistíte tak, že vysrážená voda se bude v průběhu zimy ze sprchy automaticky volně dostávat ven a nebude se hromadit a mrznout vevniř.

Otevření pákové baterie

4. Odpojte ruční sprchu, očistěte ji měkkým hadříkem a uskladněte na mrazuvzdorném místě.

Odpojení ruční sprchy

5. Odmontujte sprchovou hlavu, očistěte ji měkkým hadříkem a pro zachování delší životnosti ji taktéž doporučujeme uskladnit na mrazuvzdorném místě.

Odšroubování hlavice   Kontrola závitu   

Očíštění

6. Na sprchu nasaďte ochranný kryt velikosti XL

Nasazení krytu   

Nezapomeňte zkontrolovat všechna těsnění, zda nebude třeba jejich výměna.

Pokud budete postupovat dle tohoto postupu, velmi tím minimalizujete možnost poškození kartuše mrazem. Může se ale stát, že i přes veškerou snahu nakonec na jaře zjistíte, že kartuše mráz nevydržela. V takovém případě je možné ji u nás zakoupit a provést výměnu.

Upozorňujeme, že výrobce uvádí, že je třeba sprchu odmontovat a uskladnit na mrazuvzdorném místě celou. Pokud tedy dojde k poškozením sprchy mrazem, nevztahuje se na to záruka.

Zugehörige Produkte

Nejprodávanější
Nejprodávanější
Nejprodávanější
Nejprodávanější
Nejprodávanější
- 2 932 Kč
Zahradní­ sprcha Incendio

25 118 Kč 28 050 Kč* (Ušetřeno 10.45 %)