Specialisté na venkovní sprchy
Doprava zdarma
Garance nejlepší ceny
Zákaznický servis 775 010 189

Funkcionality venkovní sprch a sprcha pro psy

V souladu s Vašimi zvyky při sprchování a s ohledem na existující vodovodní přípojku si vyberte venkovní sprchu, která vám bude nejvíce vyhovovat.

Sprchové hlavice venkovních sprch

  • Dešťová sprcha pro příjemný zážitek ze sprchování. Většina zahradních dešťových sprch má sprchovou hlavici o šířce 150-250 mm. Tato šířka je optimální pro rozumnou spotřebu vody a také tlak vody, který je na zahradě často o něco menší než v domě. Při této šířce bude také šedá voda lépe odtékat. Pokud nejste limitováni tlakem ani spotřebou vody, jsou na trhu k dispozici i venkovní sprchy s extra širokými dešťovými hlavicemi, např. AMA Cometa 4950, Bossini Nek.
  • Zahradní sprcha s integrovanou sprchovou hlavicí: Tyto modely mají silnější a koncentrovanější proud vody. Integrovaná sprchová hlavice vytváří minimalistický a moderní design. Je také optimální pro nezámrzný systém, který doporučujeme zvolit, pokud chcete sprchu využívat i v zimě, např. u sauny.    Mercurio, JEE-O Original, Cometa, Sylt
  • Fontány, chrliče: pro silný proud vody jako z pramene. Ve venkovním prostředí není obvykle proud vody dostatečně silný pro skutečný masážní účinek. Ale když voda volně stříká bez perlátoru, působí úžasně osvěžujícím dojmem.

            Velká dešťová sprcha Zahradní sprcha   Sprcha na zahradě s integrovanou sprchovou hlavicí   Zahradní sprcha s vodopádem

Další funkce zahradních sprch

U mnoha modelů můžete pomocí přepínače zvolit další funkce.

  • Nejoblíbenějšími funkcemi jsou ruční sprchy. Můžete se rychle osprchovat, aniž byste si namočili vlasy. Ruční sprchy jsou také vhodné pro rychlé opláchnutí nohou, zalévání květináčů apod.
  • Pokud si chcete jen rychle opláchnout nohy, je nožní sprcha obvykle dobrou volbou. Jedná se o malou trysku s perlátorem a voda ze sprchy vystupuje z výšky asi 50 cm. Ideální pokud si chcete rychle opláchnout nohy při vstupu ze zahrady do domu. Také se jí dobře plní konve.

           Zahradní sprcha s ruční sprchou       Sprcha na zahradě se sprchou na nohy

Zahradní sprcha jako sprcha pro psy

Zahradní sprchy jsou také ideální pro sprchování čtyřnohých přátel přímo venku. Díky nim nemusíte svého zašpiněného psa přenášet přes celý dům do koupelny.

Vhodné jsou všechny modely s ruční sprchou. Výrobce AMA Luxury Shower má ve svém sortimentu sprchu přímo pro psy. Z nerezové oceli a v nejvyšší kvalitě. Psa můžete očistit nebo osvěžit přímo na zahradě a součástí sprchy je i praktické napajedlo s miskou.

U všech zahradních sprch se ruční sprchy šroubují s ½palcovým závitem. Můžete tedy přišroubovat jakoukoli ruční sprchu, která je běžně dostupná. Například společnost Hansgrohe má ve svém sortimentu speciální sprchu pro psy, která obsahuje trysku, masážní funkci a kartáč. Celá se ovládá prakticky jednou rukou.

V závislosti na prostoru, který je k dispozici, lze psí sprchu nasadit na flexi hadici a získat tak delší model.
      Pes ve sprše Hansgrohe      Pes ve sprše

Venkovní sprcha jako zdroj vody

Zahradní sprchy se sprchou na nohy lze obvykle snadno předělat. Tryska pro sprchu nohou má našroubovaný perlátor. Tu lze odšroubovat a připojit sem i zahradní hadici (např. pokud chcete napustit malé dětské brouzdaliště.

Pro čištění horských kol nebo zahradní techniky se může hodit proudová sprcha, která se někdy používá u bidetů. Její výhodou je, že lze vodu vypnout přímo na trysce. Bidetové ruční sprchy jsou k dispozici s ventilem G1/2" z nerezové oceli od všech hlavních online dodavatelů. 

      Handbrause mit Strahl und Stopp-Funktion

Pokud chcetepoužívat různé ruční sprchy a čast je měnit, doporučujeme nasadit rychlospojku. Pak můžete jednoduše zacvaknout různé přídavné sprchy.

Tolik možností ... zahradní sprcha rozhodně není dobrá jen ke sprchování.