Specialisté na venkovní sprchy
Doprava zdarma
Garance nejlepší ceny
Zákaznický servis 775 010 189

Nákupní rádce: Jak poznám, která solární sprcha je kvalitní?

Nákupní rádce: Jak poznám, která solární sprcha je kvalitní?5 základních tipů jak můžete rozpoznat kvalitu solární sprchy
  1. Zásobník vody - kvalitní solární sprchy mají nádrž z hliníku nebo z nerezové oceli. Nádrž je ústřední prvek venkovní solární sprchy. Její velikost NENÍ kritériem kvality, i když na ni kladou zákazníci velký důraz. Velké nádrže sice udržují více teplé vody, ale trvá delší dobu, než se takové množství vody ohřeje. My doporučujeme velikost nádrže 20 – 35 l.

  2. Váha sprchy - dobré solární sprchy váží nenaplněné 25 – 45 kg!! Díky tomu je sprcha vysoce stabilní. Sprcha je vybavena kvalitní mísicí baterii a sprchovou hlavicí. Nádrž z nerezi či hliníku je už ze své podstaty těžká.

  3. Náhradní díly - výrobci kvalitních solárních sprch mají všechny náhradní díly skladem,  dokonce i roky po vyprodání produktu. Takový pozdní mráz na začátku léta může poškodit kartuši v pákové baterii. Potom je rychlé dodání náhradního dílu důležité.

  4. Materiály - vyhněte se všem produktům, které jsou vyrobeny z plastu. Plast není vůbec vhodný materiál pro venkovní použití. Dobré solární sprchy jsou proto vyrobeny kompletně z nerezové oceli, skla, hliníku, mědi apod.

Co mluví proti nákupu levné solární sprchy?

Nejlevnější solární sprcha stojí okolo 400 Kč. Jedná se o černý plastový pytel naplněný vodou a zavěšený na stromě. Tento typ „solární sprchy“ se často používá třeba jako kempingová sprcha a má určitě taky své opodstatnění. Nic proti tomu.


Problematické mohou být solární sprchy, které se pohybují v cenové hladině 2500 – 8000 Kč. V konečném důsledku jsou tyto produkty vyráběny stejným způsobem jako kvalitní solární sprchy, jen jsou kompletně vyrobené z plastu (včetně trubek) s levným plastovým vodovodním kohoutkem a plastovou sprchovou hlavicí. Plast se pro venkovní použití vůbec nehodí. Sluneční svit, horko nebo chlad dělají plast křehkým (proto se do plastu přidávají různé přísady a změkčovadla, které se ale časem začnou odpařovat). Sprcha se tak stává křehkou a netěsnou. A navíc u výrobce z dalekého východu potom nejsou k dostání náhradní díly.

Plastové sprchy váží okolo 7-10 kg a po dvou dnech, kdy je voda naplněná v nádrži, je voda cítit plastem. Máme řadu zákazníků, kteří se po zakoupení  jedné či více levných solárních sprch rozhodli konečně pro koupi kvalitní sprchy s dlouhou životností. 2500 Kč je zkrátka příliš mnoho za produkt na jedno použití. Nemluvě o negativním vlivu na životní prostředí.

Na e-shopu venkovnisprchy.cz nabízíme kvalitní solární sprchy od výrobce Ideal Eichenwald z města Neuss u Düsseldorfu a od AMA Luxury Showers, od Lago di Garda v Itálii. Tyto solární sprchy vám budou přinášet radost mnoho let. Cenově se pohybují od 32 000 Kč za model Tobago s váhou 37 kg (!!).

Zugehörige Produkte

Nejprodávanější
Nejprodávanější
Nejprodávanější
Nejprodávanější
Nejprodávanější
- 2 932 Kč
Zahradní­ sprcha Incendio

25 118 Kč 28 050 Kč* (Ušetřeno 10.45 %)